AFIFA CLUB kauden levy         Afifa cd club esittely       Liity Afifa clubiin

KAUDEN LEVY

Schätze des orients

Ainutlaatuinen levy sisältää tanssikappaleita, rumpurytmejä ja kolme rumpusooloa.

Korkeatasoinen äänenlaatu ja monipuolinen kappalevalikoima tekevät levystä pakollisen jokaisen tanssijan perushankinnan.

Kaikki kappaleet sopivat tanssittavaksi estradeilla tai omissa harjoituksissa.
Rytmiosiossa voi opiskella vähemmän tutut, usein käytetyt rytmit.

1.Min ghir lih 5,00
  Arvostetun ja rakastetun egyptiläismuusikon, Mohammed Abdel Wahabin viimeiseksi jäänyt sävellys.  Tässä lauletussa versiossa on vauhdikas sisääntulomusiikki,  maksum-rytminen lauluosa maustettuna muillakin rytmeillä ja lopuksi nopea finaali.
2.La qaitak wa al dunia leil 4,25
  Lähi-Idän folk-laulu keppitanssiin tai dabkeen. Hyviä rumpuosuuksia helpossa, maanläheisessä  rytmissä. Harjoittele täsmällistä jalkatyötä ja askelsarjoja.
3.Ya abo akal wa kafia 5,16
  Irakilaiselle musiikille tyypillisen persoonallisen rummun kuviot leimaavat tätä mukaansatempaavaa kappaletta. Lähi-Idän tunnelmia vähemmän tunnetun, mutta helpon schobi- rytmin tahdissa.
4.Lama bada yatasana 3,57
  Andalusialaistanssien klassikko erinomaisena lauluversiona. Aivan ehdoton jokaisen tanssijan  levyhyllyyn. Anonyymin säveltäjän mestariteos vihdoinkin ilman särinötä ja rätinöitä. Tätä tanssia esitetään hovitanssitradition mukaisella arvokkuudella.
5.Ya msaharni 5,28
  Tanssijoiden keskuudessa suosittu sävelmä. Helppo, selkeä, mutta sopivan vivahteikas koristeineen  ja taukoineen. Laulettuna  vielä lisää syvyyttä egyptiläiseen, intensiiviseen tanssiin.
6.Taqasim 6,14
  Hitaiden liikkeiden ja sarjojen harjoitteluun. Etsi viulun, huilun ja kanounin soinneista niiden syvin  olemus ja opettele tulkitsemaan liikkeissä kunkin instrumentin vuorollaan luomia tunnelmia.
7.Al ruh 4,40
  Sielukas kappale fantasiatanssiin tai hitaiden liikkeiden harjoitteluun. Kaunis melodia tuo mieleen  auringonlaskun autiomaassa, mahtipontiset kohdat henkivät valtavien pyramidien mystistä ja ikivanhaa voimaa.

Rytmiosassa 7 rumpurytmiä:
8.Karadschi 2/4  2,04  Svengaaavaa Pohjois-Afrikan letkeyttä ja Rai- musiikin tunnelmaa.
9.Qutaqofti 8/8  2,07  Lähi-Idän folk-rytmi, jota monet libanonilaistanssijat käyttävät
keppitanssin säestyksessä.
10.Schobi 8/8  2,05  Kaikkien irakilaisten tuntema rytmi. Jos tanssit irakilaisissa juhlissa,
käytä tämän rytmin kappaletta nostaaksesi tunnelma kattoon.
11.Samaei (samai el thaqil) 10/8  2,06  Andalusialaistanssien yleisin rytmi, missä lasketaan kymmeneen seuraavasti: dum-2-3-tak-5-dum-dum -tak-9-10.
12.Wahde 4/4  2,05  Usein tanssissa intensiivistä tulkintaa kaipaavassa kohdassa.
13.Chifteteli 8/8  2,05   Sanotaan myös taqasim-rytmiksi, koska usein se soi instrumentaalisoolojen (=taqasim) taustalla.   Turkin ja Kreikan chifteteli soitetaan nopeampana.
14.Hadscha 8/8  2,01  Mystisten faaraofantasioiden, hitaiden miekkatanssien yms. hidas rytmi.

Rumpusoolot:
15. Trommel solo orientalische tanz 3,57  Rullaava, vauhdikas rumpusoolo tanssinumeron tähtihetkeksi tai värinäharjoituksiin.
16.Trommel solo schätze des orients 2,42  Transsitanssin rytmi lennättää pois tästä ajasta. Upea, hypnoottinen rumputanssi.
17.Trommel solo milad 3,34  Rumpusoolo, jossa voit keksiä kaikenlaisia kikkoja vauhdikkaaseen, mutta perusrytmiltään koko ajan  samaan kappaleeseen. Varsinainen värinämoottori.

Kevätjuhlatarjous Afifa clubin jäsenille, 10%- alennus kaikista tuotteista. 

Tutustu ja mainitse tilauksen yhteydessä AC

 

 

 

 

SAATAVANA VIELÄ MYÖS:

Momo Kadus presents: Naheda Belly Dance Music

Tällä levyllä on tuoretta itämaista musiikkia  ja kaikki kappaleet sopivat niin harjoitteluun kuin lavalle. Aloittelija löytää helppoja rytmejä treenin taustalle, edistyneet hiovat inspiroivat kappaleet koreografioiksi. Tietysti mukana on muutama varsinainen helmi, yksi niistä hillitöntä menoa pirskahteleva kakkosraita.

 1.NAHEDA 5,31
  Sopivan lyhyt estraditanssinumero. Kappale alkaa nopealla aioub-rytmillä, mistä siirrytään sujuvasti reippaaseen saidiin ja persianlahden keinuviin tunnelmiin. Nopean fellahin kautta päästään finaaliin.
2.MOMO SHARBAT 2,50
  Laulettua shaabibaladia makeana nektarina. Mainio kappale nostattamaan  tunnelmaa juhliin tai tanssitunnille. Helppo, mukaansatempaava rytmi ja hulvaton meininki!
3.HAYATI 5,03
  Kerro tässä tanssissa elämäntarinasi (hayati=elämäni). Nopeat, eloisat rytmit kertovat iloisista hetkistä, hitaammissa kohdissa voit vetäytyä intensiivisiin liikkeisiin kaihoisan kauniiden muistojen vietäväksi.
4.MOMO ELOALA HAMO 6,42
  Laulettua shaabibaladia, josta ei vauhtia puutu. Iloiseen tanssiin sopii ripaus kiusoittelevaa flirttiä ja huumoria. Laulussa vuorottelevat nais- ja miesäänet.
5.MOMO SHARKI 5,14
  Sisääntulo tapahtuu malfuf-rytmissä. Kaunis melodia ja baladiosuus ovat tämän kappaleen salaisuus. Nopea finaali päättää esityksen.
6.NAHEDA 2  3,10
  Jouset ja koskettimet ovat pääosassa tässä saidielementeistä kootussa iloisessa kappaleessa. Erinomaisen inspiroivaa myös treenimusiikiksi.
7.FEN FEN 3,51
  Modernissa sovituksessa nay-huilu soi kauniisti vahvan, hitaan saidi-rytmin päällä. Tummaa tunnelmointia kevätiltojen iloksi olohuoneen  harjoituksiin tai estradin valoihin.
8.ALA DALOUNA 3,51
  Lähi-Idän dabke-tanssi, jossa on ponteva jämäkkä rytmi antamassa potkua täsmälliseen jalkatyöskentelyyn. Kertosäettä lauletaan niin antaumuksella, että se jää takomaan dabkerytmiä takaraivoon vielä pitkäksi aikaa.
9.BADRI 2,39
  Nopea finaalikappale modernilla ja tuoreella tavalla toteutettuna. Hanuribaladiosuus on todella mehukas ja saa keskivartalon töihin. Sitten  vaan kamelia ja kahdeksikkoja vääntämään!
10.TABLA 4,34
  Rumpusoolo, joka rakentuu kahden perusrytmin varaan. Alkupuolella seurataan maksum-rytmiä, loppu kiritään nopeamman fellahi-rytmin tahdissa. Tarjolla on vaihtoehtoisesti helppo rytmiharjoitus tai mukavia koukkuja upeaan rumputanssiin.

 NAHEDAA MYÖS DVD:LLÄ !!!
Naheda on turkkilaissyntyinen, monipuolinen ja omaperäinen tanssija, jonka esityksissä on paljon näyttäviä yksityiskohtia. Lahjakas tanssija esittää tämän vuoden Oriental Dance Festival Of Finland- dvd:llä peräti 6 tanssia ja lisäksi mukana on hänen opettamansa keppitanssi ja koreografia Hips don´t lie-kappaleeseen! Huikea kahden hunnun tanssi ja akrobaattista notkeutta esittelevä miekkatanssi löytyvät levyltä kuten aistikkaat itämaiset tanssitkin. Laadukas dvd (miinus formaatti, näkyy kaikissa laitteissa) saatavana nyt, Yli kolme tuntia hienoja ja vaihtelevia tanssiesityksiä! 

 Levykerholaisille vain 40€ (ovh 45€)  www.afifa.fi/video

   

Mezdeke percussion esittely

Jokaisen tanssijan levyhyllyyn kuuluu ainakin yksi rumpulevy. Usein levyt sisältävät mutkikkaita ja lyhyitä esityskappaleita, mutta tälle levylle löytyy käyttöä tanssitunneilla alkeista jatkotasoon. Se käy myös kotona harjoitteluun ja esityksiin. Rytmit ovat helppoja ja selkeitä ja niiden tahdissa voit harjoitella niin värinöitä, askelsarjoja, iskuja kuin kokonaisia rumputanssejakin. Kappaleita on 12 ja levyn kesto on 65,24. Rumpujen lisäksi mukana on melodiapätkiä, tehosteääniä ja basso.

1. Mezdeke belly dance 5,05

Koko kappaleen ajan taustalla takoo selkeä maksum-rytmi. Sopii hyvin tuntikäyttöön.

2. The mediterranean night 4,20

Iloisen kepeä maksum ja juureva saidi-rytmi vuorottelevat tässä sujuvasti. Helppoa ja hauskaa tunneille tai mukaansatempaavaa musiikkia vaikka tanssiryhmän esitykseen.

3. Oriental belly dance only rhythm and percussion 5,58

Modernia menoa basson, rumpujen ja melodia-aiheiden vauhdittamana. Lopullinen melodia tähän svengaavaan teokseen syntyy tanssijan liikkeistä.

4. Istanbul night and day only rhythm 6,15

Hyvä kappale tutustua muutamiin itämaisen tanssin perusrytmeihin. Hitaassa osassa tunnelma muuttuu heppoisesta menosta intensiiviseksi tutkiskeluksi. Pääosissa maksumin ja malfufin vuorottelu sekä hidas masmudi.

5. Layla percussion 7,15

Taustalla pumppaava helppo ja selkeä maksum tekee tästä kappaleesta oivaa tuntiharjoittelumusiikkia. Jos haluat tehdä leikkisän tanssin, seuraat darabukkan ja kaikenlaisten kilistimien vallatonta dialogia. Kappaleen alku on mainosta suomalaiselle teknologialle… mutta se sinun pitää kuulla itse!

6. Üsküdar one dance 6,30

Hidas chiftetelli-rytmi aloittaa rauhallisella parin minuutin pätkällä, jonka jälkeen seuraa raikkaan vauhdikas maksum. Väristelykohta kuuluu asiaan ja loppu on nopean, iloisen fellahi-rytmin juhlaa!

7. Yellow rose percussion 2,43

Lyhyt väristelykappale tanssiesityksen loppunumeroksi tai vain harjoitteluun tunnilla.

8. Night queens 5,31

Takova, yksinkertainen, saidia mukaileva rytmi. Mainiota biletysmusiikkia, piristävää säestystä tunneille tai yökerhon sykettä henkivä tanssinumero.

9. Sakkara dance 6,14

Rullaavaa menoa väristellen. Talvella kertyneet kilot karisevat keväthangille, kun otat urakaksi väristellä tämän kappaleen päivittäin!

10. Sortie night percussion 5,43

Ehdoton kappale tuntiharjoitteluun! Saidirytmin tahdissa alusta loppuun ilman kummempia kommervenkkejä. Melkein voi nähdä soittajat tanssisalin nurkassa säestämässä tuntia.

11. Hellas girl 5,43

Perinteinen hanuribaladikin on mahtunut mukaan. Keskivartalon tanssia pehmeällä väännöllä iskujen ja askelien kera.

12. Reina one night 3,13

Perinteinen rumpusoolo tanssiesitykseen. Tässä pystyt näyttämään kekseliäisyytesi, kykysi seurata rummun kuvioita ja tietysti väristelytaitosi! Vaihteleva ja mielenkiintoinen, eikä laisinkaan vaikea!

 

 Tarkan: Dudu

Dudu-levyllä Tarkan vahvistaa asemaansa turkkilaisen pop-musiikin kuninkaana ja samalla hän tarjoaa itämaiseen musiikkiin vasta tutustuville sopivasti itämaisia ja länsimaisia vaikutteita yhdistävän koosteen, josta on helppo lähteä lähestymään vahvemminkin itämaisia sävyjä. Itse asiassa tällä levyllä Tarkan onkin jo astunut askeleen lähemmäs turkkilaisen kulttuurin sydäntä. Levy on selkeästi itämaisempi kuin hänen aikaisemmat levynsä, mutta toki mukana on aiemmilta levyiltä tuttuja elementtejä kuten tarttuvat melodiat ja Tarkanin pehmeä ääni. Mutta Välimeren aurinkoon on tarttunut myös tummempia sävyjä, turkooseilta aalloilta on siirrytty myös vuorten synkkään varjoon: levyn teemana on matka ja ero rakkaasta, mutta toiveikkaasti niin ettei suru ja kaipauskaan tunnu kovin raskaalta.

Dudu (4:35)

Levyn nimikappale Dudu on selkeästi myös levyn ”Se juttu” eli varma hitti niin kotimaassaan Turkissa kuin länsimaiden diskolattioillakin. Kappale on selvästi sukua Tarkanin aiemmille hiteille Sikidim, Simarik ja Kuzu Kuzu eli aurinkoisissa tunnelmissa kepeästi lallatellen, darbukarytmien maustamana  kulkeva melodia täydentää jo aiemmista hiteistä tuttua tarinaa hurmaavasta, mutta itsepäisestä tytöstä, joka samalla tekee laulajapojan sekä hulluksi että hurmaantuneeksi. Kesänmakuista musiikkia akustisten soitinten ja helposti suomalaiseenkin korvaan tarttuvan kertosäkeen kera.

Bu sarkilar da olmasa (4:26) - ”Jos minulla ei olisi näitä lauluja”

Kappale alkaa darbukarytmien ja jousisoittimien monisävyisellä lähes minuutin mittaisella avauksella, mistä itämaisen tanssin harrastaja heti löytää haastavan tanssirytmin, mikä jää viehättävästi pyörimään myös taustalle Tarkanin laulun liityttyä mukaan. Itse laulun tarina tuntuu lähes koomiselta kaikessa epätoivossaan kun laulajalta on mennyt niin raha, työ, rakastettu kuin onnikin... mutta laulu ja ystävät tuovat tähänkin tarinaan toivoa ja kaikenkaikkiaan koko kappale on levyn ehkä tanssillisin: mutta jos tähän tekee tanssin niin sanoitus kannattaa ehdottomasti huomioida!

Gülümse kaderine (3:47) - ”Hymyile kohtalolle”

Kuin ajallisena jatkona edellisen kappaleen kaikelle surkeudelle tässä kappaleessa sävy muuttuu reippaammaksi ja laulaja kehottaa jo hymyilemään kohtalolle ja unohtamaan niin petolliset rakastetut kuin muutkin vastoinkäymiset – tyyli on turkkilaismausteista europoppia, mitä on mukava hyräillä ja tanssahdella, mutta kokonaisuudessaan kappale jää selkeästi tänä perusversionaan levyn muiden kappaleiden varjoon.

Sorma kalbim (4:35) - ”Älä kysy, sydämeni”

Edelleen darbukan, mutta jo rauhoittuneiden rytmien mukana hiljennytään kauniin ja tunteikkaan laulun tunnelmiin: huilu ja jousisoittimet säestävät sydämeen käyvää tarinaa, jossa muistellaan miten poislähtenyt rakastettu pyysi laulajapoikaa oppimaan ensin tuntemaan itsensä ja sitten vasta lähtemään etsimään häntä. Sydämessään tietää aina ettei rakkaudessa voi koskaan hävitä. 

Uzun ince bir yoldayim (4:57)- ”Olen pitkällä, kapealla tiellä”

Levyn todellinen yllätys on klassisen, viime vuosisadan alkupuolella vaikuttaneen turkkilaisbardin Asik Veyselin lähes kansanlaulun asemaan noussut kappale, mikä näyttää Tarkanista aivan uudenlaisen puolen: kyllä hän pystyy tulkitsemaan myös hyvin perinteistä turkkilaista musiikkia ja vieläpä lähes pelkästään baglama-mestari Arif Sagin säestyksellä akustisesti, yksinkertaisesti – ilman turhaa koreilua niin, että Tarkanin kaunis ääni ja pelkistetty musiikki pääsevät todella oikeuksiinsa. Ei tämä mikään tanssikappale ole, mutta tunnelmapalana levyn ehkä kirkkain helmi ja loistava esimerkki aidosta turkkilaisesta musiikista.

Dudu (4:51) – Ozan Colakoglu remix

Dudun ensimmäinen remix-versio lisää alkuperäiseen kappaleeseen lisää tanssillisuutta nostamalla musiikkia enemmän esiin ja  lisäämällä siihen myös aavistuksen enemmän länsimaista diskorytmiikkaa kadottamatta silti alkuperäisen kappaleen välimerellisen lämmintä tunnelmaa.

Gülümse kaderine (5:18) – Devrim remix

Jos alkuperäiskappale ehkä olikin hieman väritön ja tylsä niin tämä remix lisää siihen verta ja vauhtia sen verran että kappale sopisi mainiosti vaikkapa ihan länsimaiseenkin diskoon. (Devrim = kapinaa)

Bu sarkilar da olmasa (5:52) - Devrim remix

Myös tähän remixiin tyyli on muuttunut länsimaisemmaksi eli alkuperäiskappaleen darbukat ovat vaihtuneet sähköisemmiksi soittimiksi, mutta tanssillisuus on säilynyt vaikakin muuttunut tyyliltään.

Dudu (3:54) – Özgür buldum remix

Remixin nimikin korostaa sitä, että kappaleesta on löydetty sen oleellisin sisin: versio on alkuperäistä pelkistetympi ja akustisempi – samalla myös herkempi.

Gülümse kaderine (4:54) – Murat Matthew Erdem remix

Levyn lopuksi päädytään vielä hymyilemään kohtalolle versiossa, missä keinuvan leppeää tunnelmaa on väritetty kaikuefektein ja tehostein, jotka saavat kappaleen soimaan lähes unenomaisissa tunnelmissa.